Dit is het huidige leveringsprogramma van onze uitgeverij. De prijzen per boek staan opgelijst exclusief verzendkosten - reken ongeveer 3,90 euro per verzending per twee boeken (we verzenden nu ook via KIALA dat een vaste prijs geeft van 4 euro per verzending - zeer interessant voor grotere bestellingen). Kijk onderaan deze pagina voor meer info.

Voor een bestelling van minimum 10 exemplaren kunnen wij 10% korting geven op de totale prijs zonder verzending. Verenigingen en winkels die een boek willen opnemen in hun gamma, kunnen wij een hele interessante dealerkorting aanbieden. Contacteer ons voor meer informatie.

Nieuw is ons bestelformulier om efficiënt een bestelling naar ons door te sturen. Ga naar het bestelformulier.

Cursusboek Sterrenkunde afbeelding

Cursusboek Sterrenkunde

Thomas in't Veld | Wim Van Roy | Hans Coeckelberghs | Peter Pollet | Bruno Van de Casteele | Johannes Bonse

Het Cursusboek Sterrenkunde is sinds kort aan haar twaalfde uitgave toe. Sta ons toe een korte motivatie en beschrijving van en voor deze nieuwe editie te geven.

Sinds de elfde uitgave (gepubliceerd in het jaar 2000-2001) zijn er een heel aantal zaken veranderd in de sterrenkunde - denk maar aan de definitie van een planeet, het aantal ontdekte exoplaneten, de exponentiële manier waarop de oppervlakte van telescoopspiegels groeit, en nog veel meer - en is ook het veld van de (astro)fysica danig uitgebreid: denk aan nieuwe theoriën omtrent Gamma Ray Bursts, de inzichten in de globale structuur van het universum, observaties van een toch niet zo regelmatige zonnecyclus, etc. Een andere primaire reden voor de nieuwe editie was de nood aan een boek dat qua vorm ook meer aansluit bij de huidige boekenmarkt: we hebben bijvoorbeeld een hele boel schitterende kleurenfoto's toegevoegd (waaronder een heel aantal van Wega-fotografen).

De structuur is in grote lijnen hetzelfde als de vorige uitgave. In de eerste 14 hoofdstukken wordt er thema-gewijs een vrij theoretische beschrijving gegeven van voor een amateurastronoom relevante deelgebieden van de sterrenkunde. Een meer praktische gids over de werking van een telescoop, coördinatenstelsels om de nachtelijke hemel te beschrijven, ... staan verder achteraan in een beknopte maar gebruiksvriendelijke vorm.

€ 24,99
Sterrenbeelden voor Beginners

Sterrenbeelden voor Beginners

Peter Pollet

Een ideale wegwijzer voor de beginnende waarnemer. Aan de hand van enkele heldere sterren wordt je geleidelijk aan de ganse sterrenhemel rondgeleid. Met behulp van oude gravures en mythologische verhalen leer je ook de achtergrond van elk sterrenbeeld kennen.

Deze praktische gids is een echte aanrader als je wil beginnen met waarnemen: het enige wat je nodig hebt om als beginnend amateurastronoom je weg aan de hemel te vinden, is dit boek en je ogen. Meer niet - en met de informatie in dit boek wordt sterrenkijken als nooit te voren. In combinatie met onze andere publicaties (het cursusboek sterrenkunde, het bouwen van een telescoop, etc) kan je ook uitgroeien tot een ervaren amateursterrenkundige.

€ 6,50

Relativiteit voor Iedereen

Herman Michiels

niet meer in voorraad

Wie kan optellen en vermenigvuldigen, bezit voldoende kennis om met de hulp van dit boek Einsteins Speciale Relativiteitstheorie te kunnen begrijpen én te kunnen toepassen. Je krijgt niet alleen een uitleg over wat Einstein eigenlijk bedoelde, maar je gaat er ook zelf mee aan het werk. Een boek dat ook voor niet-wiskundeknobbels geschikt is.

€ 18,00

Telescoop Bouwen: V200SR

Bouw zelf je sterrenkijker: een 20 cm Newtontelescoop met de revolutionaire split-ring montering. Deze brochure is een volledige en praktische gids waarmee je meteen aan de slag kan.

€ 6,70

Telescoop Bouwen: Dobson

Deze uitgave is bedoeld voor de ambitieuze telescoopbouwer, die zelf een 30 cm, 40 cm, of zelfs een nog grotere Dobson wil bouwen. De auteurs hebben zelf een 32 cm en twee 41 cm telescopen gebouwd, waarmee ze schitterende waarnemingsresultaten hebben behaald onder de Belgische en Zuidfranse sterrenhemel.

€ 8,00

Boldriehoeksmeetkunde in de Sterrenkunde

Deze uitgave behandelt niet alleen de wiskundige theorie, maar vooral ook de sterrenkundige praktijk: berekenen van tijdstippen van opkomst en ondergang van hemellichamen, coördinaten, …

€ 4,70

Bestelinformatie en Contact

U kan bestellen via ons bestelformulier. We contacteren u dan met een officiële factuur en met een preciese prijs, en dit bedrag dient u dan te storten op rekeningnummer 979-9940991-48 van Wega vzw, Kardinaal Mercierlaan 31/32, 3001 Leuven. Na ontvangst van betaling worden de boeken opgestuurd. Aarzel niet om ons te contacteren bij problemen. Opgelet: vermelde prijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten.

Verzendingen gebeuren bij voorkeur met BPost (www.bpost.be, ongeveer 3,90 € voor max twee boeken - meer boeken is duurder) of met KIALA (www.kialaverzendservice.be, een verzendservice met een vaste prijs van €4 per pakket dat u kan ophalen bij één van de meer dan 500 KIALA punten).

Voor grotere bestellingen, bestellingen met korting of internationale bestellingen neemt u best via mail contact op met ons.